Importanta calitatii aerului interior la locul de munca

By BSS In Stiri No comments

Calitatea aerului interior – CAI este un termen care se refera la calitatea aerului in interiorul cladirilor, cu accent pe sanatatea si confortul ocupantilor acestor spatii. CAI poate fi afectata de diferite gaze – monoxid de carbon, radon, compusi organici volatili, sau de particule, contaminanti microbieni (mucegai, bacterii), etc. Controlul sursei, filtrarea adecvata si utilizarea eficienta si inteligenta a ventilatiei contribuie la diminuarea factorilor nocivi pana la limitele prevazute de reglementarile locale si internationale. De asemenea, operatiunile de curatenie, zilnice si periodice, corect executate cresc CAI, reducand semnificativ prezenta agentilor patogeni de pe si din spatiile cu trafic intens, mochete, covoare sau spatii sanitare.

Determinarea CAI implica colectarea de probe de aer, monitorizarea expunerii umane la substante poluante, colectarea de probe de pe diverse suprafete si zone ale imobilelor, primind un suport consistent din modelarea pe calculator a fluxurilor de aer din interiorul cladirilor. In acest context, mentenanta corecta, completa si bine periodizata a echipamentelor HVAC – termice, aer conditionat si ventilatie – sunt extrem de importante, iar curatarea si dezinfectarea ritmica a acestora, a segmentelor de tubulatura, a ventilo-convectoarelor etc. devin esentiale in asigurarea confortului angajatilor ce lucreaza in spatiile respective.

Specialistii BSS asigura servicii de evaluare, masurare, monitorizare si optimizare a parametrilor calitatii aerului interior, utilizand metode si echipamente la standarde internationale. Prin contractarea acestor servicii cu BSS, aveti garantia corectitudinii si acuratetei masuratorilor si rapoartelor aferente, oferindu-va totodata solutiile optime de preventie si corectie si asigurand astfel sanatatea si confortul angajatilor dumneavoastra.