BSS sustine tinerii prin proiectul Star Electricieni

By BSS In Stiri No comments

In urma cererii tot mai mari de electricieni, primita din partea mai multor companii locale, Colegiul Tehnic Energetic va forma, din septembrie anul acesta, o clasa pentru pregatirea acestor viitori profesionisti.

Proiectul STAR Electricieni se adreseaza elevilor acestui colegiu, cursanti in perioada 2021-2022, si isi propune realizarea unei clase speciale de invatamant dual in domeniul electric.

Autoritatile nationale (Ministerul Educatiei si Cercetarii, Primaria Sectorului 5), alaturi de Ambasada Austriei (Advantage Austria) si trei companii private austriece, dintre care si BSS, au dezvoltat programul de formare profesionala in sistem dual STAR.

Compania BSS va asigura pregatirea practica prin intermediul unui tutore Inginer Specializat in Instalatii, conform curriculumului de invatamant, pentru cinci elevi inscrisi in programul STAR Electricieni.

Tinerii inscrisi vor beneficia si de burse lunare, de premii, in functie de rezultatele obtinute, dar si de transport gratuit pentru mijloacele de transport in comun.

Diploma obtinuta la absolvirea STAR este recunoscuta pe plan international, in UE. Inscrierea va avea loc in doua etape: etapa I – perioada 5-8 iulie 2021, etapa a II-a – perioada 22-26 iulie 2021. In plus, dupa absolvirea cursurilor, absolventii vor avea prioritate la angajare in companiile partenere.