Implicare

Ne asumam responsabilitati in viata comunitatilor, prin:

  • suport material acordat satenilor din mai multe comunitati rurale afectate de inundatii;
  • sprijin financiar pentru achizitionarea de aparatura destinata copiilor hipoacuzici;
  • asistenta seniorilor gazduiti in institutii sociale specializate si alte proiecte de responsabilitate sociala, realizate cu sprijinul SPES ET SANITAS, asociatie non-profit care dezvolta programe de suport pentru comunitatile defavorizate.

ISTORIC ACTIUNI

BSS sustine proiectele Asociatiei Spes et Sanitas

Infiintata la initiativa unor colegi inimosi, asociatia Spes et Sanitas, ONG specializata in conceperea si implemenarea proiectelor de responsabilitate sociala isi propune, pentru perioada 2013-2015:

  • sustinerea a cel putin doua comunitati defavorizate, din care una de copii si cealalta de seniori: a) "Centrul de Zi Aurora" din Bucuresti, o structura specializata in sustinerea educationala si recuperatorie a peste 20 de copii cu afectiuni neuro – motorii si b) “Centrul Judetean Ilfov de asistenta medicosociala pentru bolnavi cronici – Domnesti”, în care se afla un numar de 50 de varstnici cu probleme sociale si de sanatate;
  • ajutorarea unor persoane individuale, cu probleme specifice bine documentate, din medii defavorizate si aflate in situatii dificile (atat pe cei cu probleme grave de sanatate cat si pe membrii familiilor lor);
  • colectarea si distribuirea de mijloace de mobilitate individuala (scaune rulante) si alte mijloace de suport pentru persoane cu invaliditate.

In sprijinul copiilor cu nevoi speciale

Pentru ca stim ce inseamna a ajuta cu ce este nevoie, cand este nevoie, Asociatia SPES ET SANITAS a realizat, in data de 10 februarie 2014, o actiune caritabila, prin donarea de produse de igiena, sanitare si educationale in beneficiul copiilor ingrijiti la Centrul Aurora. Cea mai mare parte a sumei necesare achizitionarii acestor produse a rezultat din cei 2% din impozitul pe anul 2012, destinati Asociatiei de catre angajati BSS.

Ajutam copiii prin Asociatia Spes et Sanitas

Pentru BSS, proiectele sociale destinate comunitatilor defavorizate prezinta o importanta deosebita, dorind sa adaugam un strop de multumire in vietile celor aflati in nevoie. Astfel, am sprijinit financiar participarea unui grup de copii cu handicap intr-o tabara specializata, organizata la malul marii de Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic – Romania. Pe parcursul celor 7 zile, copii au beneficiat de asistenta specializata in activitati de recuperare, iar parintii insotitori de consiliere educationala si suport motivational.