Implicare

Ne asumam responsabilitati in viata comunitatilor, prin:

  • suport material acordat satenilor din mai multe comunitati rurale afectate de inundatii;
  • sprijin financiar pentru achizitionarea de aparatura destinata copiilor hipoacuzici;
  • asistenta seniorilor gazduiti in institutii sociale specializate si alte proiecte de responsabilitate sociala, realizate cu sprijinul SPES ET SANITAS, asociatie non-profit care dezvolta programe de suport pentru comunitatile defavorizate.

ISTORIC ACTIUNI

BSS sustine proiectele Asociatiei Spes et Sanitas

Infiintata la initiativa unor colegi inimosi, asociatia Spes et Sanitas, ONG specializata in conceperea si implemenarea proiectelor de responsabilitate sociala isi propune, pentru perioada 2013-2015:

  • sustinerea a cel putin doua comunitati defavorizate, din care una de copii si cealalta de seniori: a) "Centrul de Zi Aurora" din Bucuresti, o structura specializata in sustinerea educationala si recuperatorie a peste 20 de copii cu afectiuni neuro – motorii si b) “Centrul Judetean Ilfov de asistenta medicosociala pentru bolnavi cronici – Domnesti”, în care se afla un numar de 50 de varstnici cu probleme sociale si de sanatate;
  • ajutorarea unor persoane individuale, cu probleme specifice bine documentate, din medii defavorizate si aflate in situatii dificile (atat pe cei cu probleme grave de sanatate cat si pe membrii familiilor lor);
  • colectarea si distribuirea de mijloace de mobilitate individuala (scaune rulante) si alte mijloace de suport pentru persoane cu invaliditate.

In sprijinul copiilor cu nevoi speciale

Pentru ca stim ce inseamna a ajuta cu ce este nevoie, cand este nevoie, Asociatia SPES ET SANITAS a realizat, in data de 10 februarie 2014, o actiune caritabila, prin donarea de produse de igiena, sanitare si educationale in beneficiul copiilor ingrijiti la Centrul Aurora. Cea mai mare parte a sumei necesare achizitionarii acestor produse a rezultat din cei 2% din impozitul pe anul 2012, destinati Asociatiei de catre angajati BSS.

Ajutam copiii prin Asociatia Spes et Sanitas

Pentru BSS, proiectele sociale destinate comunitatilor defavorizate prezinta o importanta deosebita, dorind sa adaugam un strop de multumire in vietile celor aflati in nevoie. Astfel, am sprijinit financiar participarea unui grup de copii cu handicap intr-o tabara specializata, organizata la malul marii de Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic – Romania. Pe parcursul celor 7 zile, copii au beneficiat de asistenta specializata in activitati de recuperare, iar parintii insotitori de consiliere educationala si suport motivational.

BSS sustine tinerii prin proiectul Star Electricieni

In urma cererii tot mai mari de electricieni, primita din partea mai multor companii locale, Colegiul Tehnic Energetic va forma, din septembrie anul acesta, o clasa pentru pregatirea acestor viitori profesionisti.

Proiectul STAR Electricieni se adreseaza elevilor acestui colegiu, cursanti in perioada 2021-2022, si isi propune realizarea unei clase speciale de invatamant dual in domeniul electric.

Autoritatile nationale (Ministerul Educatiei si Cercetarii, Primaria Sectorului 5), alaturi de Ambasada Austriei (Advantage Austria) si trei companii private austriece, dintre care si BSS, au dezvoltat programul de formare profesionala in sistem dual STAR.

Compania BSS va asigura pregatirea practica prin intermediul unui tutore Inginer Specializat in Instalatii, conform curriculumului de invatamant, pentru cinci elevi inscrisi in programul STAR Electricieni.

Tinerii inscrisi vor beneficia si de burse lunare, de premii, in functie de rezultatele obtinute, dar si de transport gratuit pentru mijloacele de transport in comun.

Diploma obtinuta la absolvirea STAR este recunoscuta pe plan international, in UE. Inscrierea va avea loc in doua etape: etapa I – perioada 5-8 iulie 2021, etapa a II-a – perioada 22-26 iulie 2021. In plus, dupa absolvirea cursurilor, absolventii vor avea prioritate la angajare in companiile partenere.