5 moduri de a economisi energie in cladirea dvs.

By BSS In Stiri No comments

Exista o multime de solutii rapide, care pot fi aplicate cu usurinta pentru a contribui imediat la economii substantiale. Iata cateva :

Senzori de ocupare camera / zona

Multe spatii sunt neocupate pentru perioade lungi de timp in timpul zilei de lucru (sali de conferinte, grupuri sanitare, spatii de depozitare), dar si dupa, generand consumuri nejustificate. Instalarea de senzori de ocupare a spatiilor pot reduce, chiar stopa consumurile de energie. Pentru a evita « socurile financiare » determinate de investitie, procesul se poate face etapizat, cu amortizari in cascada.

Variatoare de intensitate luminoasa

O solutie eficienta este de a stabili nivelul de iluminare incepand de la 50%. In cazul in care este nevoie de mai multa lumina, acesta poate fi urcat treptat. In plus, variatoarele extind viata becurilor, in special a celor cu LEDuri, de pana la 50 de ori.

Tele-controlul sarcinilor electrice (Plug load controls)

Versiune high-tech a sistemelor cu senzori de ocupare, ajuta la eliminarea consumurilor – vampir si a scurgerilor de energie in cadrul intregii cladiri.

Dispozitive digitale diurne

Prin constructie, multe spatii sunt iluminate natural. Ca atare, sunt suficiente doar cateva dispozitive de control care reduc automat nivelurile de iluminare electrica, bazate pe cantitatea de lumina naturala disponibila prin ferestre sau luminatoare. Acestea pot reduce consumul de energie cu pana la 40%.

Sisteme automate de umbrire

Umbrirea reduce caldura, efectul de orbire si costul energiei. Sistemele automate de umbrire pot fi programate sa creasca sau micsora suprafetele acorperite pentru a mentine temperatura si iluminatul la niveluri optime.

(dupa www.buildings.com)